ROT - renovering

Vad är ROT-projekt?

Du kanske har hört uttrycket ROT-projekt eller ROT-renovering men vet du vad det är? ROT står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Till skillnad från det vanliga reparations- och underhållsarbetet och mindre underhållsprojekt är ROT-projekten mycket mer omfattande och innebär ett större tag på hela byggnaden med syfte att lyfta huset till en modernare boendestandard.

När man gör den här typen av arbeten i en fastighet kan det till exempel innefatta stamrenovering, det vill säga byte av alla rör och vattenledningar i huset. Gör man en stamrenovering görs badrum och kök om samtidigt eftersom man ändå måste riva allt för vattenledningarna. Andra saker som också kan ingå i en ROT-renovering är uppdatering av elinstallationer, värmesystem, ventilationssystem, fasad-, tak-, fönster och ytskiktsarbeten och ofta ser man också över gemensamma utrymmen så som uppdateringar av tvättstugor, trappuppgångar, källare- och vindsutrymmen. 

Så vad ett ROT-projekt verkligen innefattar är alltså inte bara en sak utan kan vara väldigt många olika saker och beror på varje fastighets unika behov. Det enda man kan säga är den gemensamma nämnaren är att det är ett större och mer omfattande arbete än det vanliga planerade reparations- och underhållsarbetet som görs löpande.  

Har ni frågor om våra ROT - renoveringar, oavsett om det är pågående eller kommande renoveringar tar ni kontakt med vår ombyggnadssamordnare
 
Pernilla Hägglöf
Telefon: 073-500 87 59
pernilla.hagglof@hallbo.se

 

Bilden visar en snickare