Inflytt och uppsägning

Första vardagen i varje månad räknas som inflyttningsdag. Från och med klockan 13.00 denna dag har du tillgång till din nya lägenhet .

Om inflyttningsdagen infaller på en lördag, söndag eller röd dag får du flytta in först nästkommande vardag. Nycklar till lägenheten och tvättstugan kvitteras ut på Hallbos kontor, Västra Storgatan 15.
Du får ett SMS av oss några dagar innan inflyttningsdagen med vilken tid du får hämta nycklarna hos oss.

Vid inflyttning behöver du ett tillfälligt parkeringstillstånd, detta får du i vår reception.

Lägenhetens skick
Innan du flyttar in gör vi en besiktning av lägenheten, där vi tittar på ytskikt och inredning med mera, samt en städbesiktning. Allt för att lägenheten ska vara i det skick du som ny hyresgäst förväntar dig. När du hämtar dina nycklar kommer du att få besiktningsprotokoll, det är viktigt att du tittar igenom detta och återkommer till oss inom åtta dagar om det skulle vara något vi har missat.

El
Du behöver till de flesta av våra lägenheter ha ett eget abonnemang till din hushållsel.
Du kan jämföra elbolagen på olika jämförelsesajter på internet eller kontakta E.O.N. som också säljer el.

Adressändring
Anmäl din nya adress till www.adressandring.se för eftersändning av din post och till www.skatteverket.se för att bli folkbokförd på rätt adress.
Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du hittar lägenhetsnumret i ditt kontrakt.

Hemförsäkring
Du som inte redan har en hemförsäkring behöver teckna en när du flyttar in. För dig som har en hemförsäkring – meddela ditt försäkringsbolag din nya adress.
När du hämtar nycklarna till din nya lägenhet måste du visa upp att du har tecknat en hemförsäkring.

Tv/bredband/telefoni
Vi har öppet fibernät i våra fastigheter, som ger dig möjlighet att själv välja leverantör av dessa tjänster. Beställ i god tid innan inflytt.

Uppsägning
När du ska flytta ut måste du alltid säga upp ditt kontrakt, detta kan du göra digitalt via mina sidor eller fysiskt på vår uppsägningsblankett, som du kan ladda ner här eller hämta i kundtjänst.
Kontakta oss via telefon 0582-68 55 60 vid frågor kring uppsägning.

Uppsägningstiden är tre månader och börjar gälla från nästkommande månadsskifte. Det betyder att om du till exempel säger upp lägenheten den 11 maj börjar uppsägningstiden att räknas
från 30 maj och 3 månader sista debiteringsdatum bli alltså den 31 augusti.

När du säger upp din lägenhet så kommer din parkering/garageplats/förråd också att sägas upp om du flyttar till ett annat område eller till en annan fastighetsägare.

Nycklar
Du ska ha lämnat in alla dina nycklar till vår kundtjänst senast klockan 12.00 första vardagen efter att hyresavtalet löpt ut. Är du osäker på hur många nycklar du ska lämna in är du välkommen att kontakta kundservice i god tid innan avflytt så hjälper vi dig.
Nycklar som tappats bort, eller inte lämnas in i tid gör att vi måste göra ett låsbyte, som du debiteras för.

Besiktning och flyttstäd
Inför din utflyttning gör vi två besiktningar av lägenheten. Först gör vi en enkel förbesiktning för att kontrollera till exempel ytskikt, vitvaror, golv och dörrar. Det sker snarast efter att du sagt upp lägenheten dock senast efter fem arbetsdagar. Vi har inga invändningar mot normalt slitage, men finns det till exempel onormalt många borrhål behöver du åtgärda det. Dock har vi nolltolerans mot flottfläckar på väggar, då behöver du åtgärda dem, eller be oss att åtgärda omtapetsering så får du en faktura efter utfört arbete.

I samband med utflyttningen sker sedan slut- och städbesiktningen. Då ska lägenheten och alla tillhörande utrymmen var tömda på saker och en riktig flyttstädning ska vara gjord, inte bara av lägenheten utan även av eventuella biutrymmen som balkong, förråd och eventuellt hyrt garage. Nästa hyresgäst ska kunna flytta in utan ytterligare städning. Skulle din städning inte bli godkänd kan vi komma att behöva anlita en städfirma, vilken du kommer att bli debiterad för.
Fakturan för ej godkänd flyttstädning skickas till din nya adress.
För att undvika att bli debiterad för ej godkänd städning, läs och följ vår checklista, som du kan ladda ner här. (LÄNK)

Ska du flytta inom Hallbo och SIBE Förvaltning kommer vi och gör en förbesiktning innan kontraktet på din nya lägenhet signeras.

Skatteverket
När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket (www.skatteverket.se/flytta) så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flyttan. Skatteverket sprider din ny adress till många myndigheter och företag. Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring
(www.adressandring.se).