Trygg i ditt boende

Hallbo arbetar dagligen för att du ska trivas i ditt hem och i ditt bostadsområde.
För att lyckas arbetar vi aktivt för ökad trygghet.
Det gör vi genom grundläggande säkerhet i våra bostäder, men vi tror också att en ökad gemenskap är nyckeln till mer trivsamma och trygga bostadsområden.

För att du som bor hos oss ska känna dig trygg arbetar vi aktivt för säkerhet i våra fastigheter.
Detta gör vi bland annat genom att installera taggsystem för att komma in i i våra dörrar och vi installerar kameror i entréer och i källare. 
Vi arbetar också aktivt i BRÅ – Brottsförebyggande rådet – tillsammans med myndigheter, polis, brandkår och andra aktörer.
Att arbeta tillsammans för att bygga gemenskap för ökad trygghet och trivsel är en självklarhet för oss. 

Brandsäkerhet
Brandvarnare är en viktig livförsäkring ifall olyckan skulle vara framme. I din lägenhet sitter en brandvarnare i taket i hallen.
Om den inte fungerar som den ska är det viktigt att du omedelbart kollar batterierna i den, är det en äldre modell som har inbyggt batteri så kontaktar du oss så byter vi ut den.
Testa gärna brandvarnen en gång i månaden för att vara säker på att den fungerar.

Det är också viktigt att du som hyresgäst är noga med säkerheten, både för din egen och dina grannars skull.
Håll uppsikt över levande ljus. Det är trevligt med levande ljus, men det är viktigt att du tar ansvar för ljusen du tänder. Lämna aldrig dina levande ljus obevakade och se till att de står stadigt i sina ljusstakar. 

Rökning
I ett hyreshus bor man nära sina grannar och det gäller att ta hänsyn till dem som bor runt omkring. Om du blir störd av att grannen röker – prata gärna med din granne och berätta att röken stör dig. 
Det finns i dagsläget ingen lag som förbjuder rökning.

Störningar
Hallbo uppmanar alla hyresgäster att visa respekt och förståelse för varandra. Genom att ta hänsyn till varandra ökar förutsättningarna att både du och dina grannar ska få det trivsamma och behagliga boendet som ni önskar.

Vad kan du som hyresgäst göra?
Först och främst ska du undvika att själv störa dina grannar.
Det gör du genom att visa normal hänsyn och sunt förnuft. Man ska således kunna leva ett normalt familjeliv i sin lägenhet, men man ska inte behöva stå ut med onormala störningar, och i synnerhet inte vid upprepade tillfällen. Därför är det särskilt viktigt att ta hänsyn till grannar när man spelar musik eller har fest. Om du ska ha en fest rekommenderar vi att du informerar dina grannar i förväg och uppmanar dem att säga till dig om de blir störda.

Om du känner dig störd av en granne är det alltid bra att först prata med din granne. Om det inte leder till någon förändring ska du anmäla störningen till Hallbo, så att vi kan vidta åtgärder för att komma till rätta med problemet.

Hur arbetar Hallbo med störningsärenden?
Vi har särskild personal som jobbar med störningsärenden.
När vi får ett ärende till oss tar vi kontakt med den störande hyresgästen och beskriver klagomålet vi fått, och jobbar tillsammans för att hitta en lösning på problemet. Handlar det om upprepade eller särskilt allvarliga störningar kan vi bli tvungna att skicka ett formellt varningsbrev. Ifall man upprepade gånger stör sina grannar kan i förlängningen vara skäl för uppsägning av hyreskontraktet.

När vårt kontor är stängt tar Larmcentralen över. När du som hyresgäst hör av dig om ett akut ärende på kvällen och helger åker Securitas ut.

När Hallbo har öppet:
Tel: 0582 - 68 55 60

Kvällar och helger:
Larmcentralen (Securitas)
Tel: 019 -15 99 70

När du anmäler en störning behöver du uppge ditt namn och adress, så att vi har möjlighet att nå dig ifall vi behöver ha mer information. 
Vi lämnar dock aldrig ut de uppgifterna till någon annan.

 

Ett hej kan vara början på mycket. Inte minst nya bekantskaper och vänner. Säg gärna hej till dina grannar.
På så sätt tar vi steg mot en ökad gemenskap.