Störningar

Hallbo uppmanar alla hyresgäster att visa respekt och förståelse för varandra. Genom att ta hänsyn till varandra ökar förutsättningarna att både du och dina grannar ska få det trivsamma och behagliga boendet som ni önskar.

 

Vad kan du som hyresgäst göra?
Först och främst ska du undvika att själv störa dina grannar.
Det gör du genom att visa normal hänsyn och sunt förnuft. Man ska således kunna leva ett normalt familjeliv i sin lägenhet, men man ska inte behöva stå ut med onormala störningar, och i synnerhet inte vid upprepade tillfällen. Därför är det särskilt viktigt att ta hänsyn till grannar när man spelar musik eller har fest. Om du ska ha en fest rekommenderar vi att du informerar dina grannar i förväg och uppmanar dem att säga till dig om de blir störda.

Om du känner dig störd av en granne är det alltid bra att först prata med din granne. Om det inte leder till någon förändring ska du anmäla störningen till Hallbo, så att vi kan vidta åtgärder för att komma till rätta med problemet.

 

Hur arbetar Hallbo?
Vi har särskild personal som jobbar med störningsärenden.
När vi får ett ärende till oss tar vi kontakt med den störande och beskriver klagomålet vi fått, och jobbar för att hitta en lösning på problemet. Handlar det om upprepade eller särskilt allvarliga störningar kan vi bli tvungna att skicka ett formellt varningsbrev. Att upprepade störa sina grannar kan i förlängningen vara skäl för uppsägning av hyreskontraktet.

När vårt kontor är stängt tar Larmcentralen över. När du som hyresgäst hör av dig om ett akut ärende på kvällen och helger åker Securitas ut. 

 

Hit ringer du för att anmäla ett störnings
ärende:

 

När Hallbo har öppet:
0582-68 55 60

 

Kvällar och helger:
Larmcentralen (Securitas)
019-15 99 70

 

När du anmäler en störning behöver du uppge ditt namn och adress, så att vi har möjlighet att nå dig för mer information. Vi lämnar dock aldrig ut de uppgifterna till någon annan.