Direktbyte

När två hushåll byter bostad med varandra kallas det direktbyte. Det innebär att du byter bostad direkt med någon annan, utan att behöva tänka på hur lång kötid du har. 

När du hittat någon att byta med ska du ansöka om direktbyte. 

För att Hallbo ska ge samtycke till bytet ska det finnas relevanta skäl. Det kan till exempel vara ändrade familjeförhållande eller nya ekonomiska förutsättningar. Givetvis måste också den nya hyresgästen uppfylla våra krav, för att bytet ska kunna godkännas.

Observera att du och den du byter med måste ha bott i era respektive lägenheter i minst 1 år för att kunna ansöka om ett direktbyte. 


Om den du vill byta med inte är hyresgäst hos Hallbo, kontrollerar vi inkomst, referenser från tidigare boende och tar en kreditupplysning. Vi vill också ha in ett intyg från dennes hyresvärd om godkännande av byte.

Garage och parkeringsplatser ingår inte i ett direktbyte.

För att göra ett direktbyte måste båda parter ha relevanta skäl, till exempel om ni behöver större och mindre lägenhet.

HALLBO måste alltid godkänna ett direktbyte.
Byter du bostad utan att först fått godkänt av oss, kan det i värsta fall sluta med att du förlorar ditt kontrakt. Så glöm inte att fråga oss först.
I samband med att ni bytt bostad med varandra nollställs era köpoäng.

Vid direktbyte övertar du lägenheten i befintligt skick.

 

Om du bor hos oss och önskar ett annat boende kan det vara idé att du själv lägger ut din bostad för byte på vårt bytestorg.

Att lägga ut sin lägenhet som annons i bytestorget gör du enligt följande:

Nu följer du de tre stegen som gör att din annons skapas och där du anger de sökvillkor du har för att du ska vilja byta lägenhet. Till mina sidor!

 

Glöm inte att ta bort din annons när du hittat annan bostad.

 

 

Ansökan direktbyte

Här finns blankett att ladda ner och skriva ut för din Ansökan om direktbyte