Bli familjekompis!

Created with Sketch.

Bli familjekompis!

Vill du vara med och göra skillnad på ett enkelt sätt, men som gör stor skillnad i människors liv? Familjekompis ger etablerade och nya svenska familjer möjligheten att lära känna varandra, öka förståelsen samt skapa värme mellan människor. Ge din familj nya perspektiv genom att träffa en familj från en annan kultur än din!

Vad är Familjekompis?

Familjekompis vill skapa förutsättningar för nya svenska familjer och etablerade svenska familjer att lära känna varandra. Allt görs på ett enkelt sätt som passar er och på lika villkor. Vi vill på detta sätt bidra till meningsfulla relationer samt öka förståelsen för varandra. Vår målsättning är att alla ska kunna vara med, det kräver inga förkunskaper utan det enda vi önskar är att du är öppen för att testa att lära känna en ny familj samtidigt som du bidrar till ett varmare Sverige. Alla typer av familjekonstellationer är välkomna att anmäla sig.

Hur fungerar det?

När ni anmält er kommer vi att hitta en familj som vi tror kommer passa bra ihop med er. Därefter kommer vi kontakta er och bjuda in till en första träff som Bilda organiserar och bjuder på.

Första träffen

En projektledare för Familjekompis kommer ta emot er och finnas som stöd. Ni kommer att bjudas på mat och gemenskap samt möjlighet till lek och aktiviteter för barnen. Tanken med denna träff är att låta dig och din familj lära känna den familj ni matchats med lite bättre. Under träffen får ni även möjlighet att byta kontaktuppgifter med varandra då vår förhoppning är att ni ska ses ytterligare två gånger.

Under rådande omständigheter träffas vi främst utomhus! Har ni valt att mötas digitalt så kommer vi hålla en digital första träff tillsammans med er.

 

 

Se en kort film om Familjekompis, genom att klicka här (Youtube)